Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — готуємо ресторанну страву вдома

Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu
Геніально просто, неймовірно смачно — Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир.

Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — ідеальний варіант для романтичної вечері, зустрічі з друзями чи святкового столу, коли хочеться вразити гостей, не витрачаючи багато часу на приготування. Поєднання вершкової ніжності та пікантності сиру з блакитною пліснявою чудово підкреслить смак морепродуктів та точно не залишить вас байдужими!

Інгредієнти:

  • 1 000 г мідій в мушлях
  • 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
  • 60 г вершкового масла
  • 300 г вершків (30% жирності)
  • 120 г білого вина
  • 140 г цибулі порей
  • 2 зубчики часнику
  • 40 г петрушки
  • цедра одного лимона
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Помийте цибулю порей та наріжте невеликими кільцями.
  2. Очистьте зубчики часнику від лушпиння та розчавіть їх плоским боком леза ножа.
  3. Обсмажте цибулю порей разом з часником на вершковому маслі.
  4. Викладіть у сковороду зачищені та промиті мідії. Додайте вино та готуйте протягом декількох хвилин на невеликому вогні, щоб дати випаруватись спирту з вина.
  5. Подрібніть сир Dorblu руками на невеликі шматочки та разом з вершками додайте до мідій, продовжуючи готувати на середньому вогні.
  6. Додайте до страви подрібнену петрушку та цедру лимона, готуйте ще декілька хвилин, і готово!

Смакувати найкраще з грінками одразу після приготування.

Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також
Груша, запечена з Dorblu — рецепт, у який ви закохаєтесь
Груша, запечена з Dorblu — рецепт, у який ви закохаєтесь
Незвичайний дует: рецепт картоплі, запеченої з сиром Dorblu
Незвичайний дует: рецепт картоплі, запеченої з сиром Dorblu

Карпати
Попередній матеріал
900 метрів над рівнем моря. Де у Карпатах знайти своє місце сили?
Новини партнерів