Мідії у вершковому соусі з сиром Dorblu — ідеальний варіант для романтичної вечері, зустрічі з друзями чи святкового столу, коли хочеться вразити гостей, не витрачаючи багато часу на приготування. Поєднання вершкової ніжності та пікантності сиру з блакитною пліснявою чудово підкреслить смак морепродуктів та точно не залишить вас байдужими!
Інгредієнти:
- 1 000 г мідій в мушлях
- 200 г сиру Dorblu Classic Käserei Champignon
- 60 г вершкового масла
- 300 г вершків (30% жирності)
- 120 г білого вина
- 140 г цибулі порей
- 2 зубчики часнику
- 40 г петрушки
- цедра одного лимона
- сіль
Спосіб приготування
- Помийте цибулю порей та наріжте невеликими кільцями.
- Очистьте зубчики часнику від лушпиння та розчавіть їх плоским боком леза ножа.
- Обсмажте цибулю порей разом з часником на вершковому маслі.
- Викладіть у сковороду зачищені та промиті мідії. Додайте вино та готуйте протягом декількох хвилин на невеликому вогні, щоб дати випаруватись спирту з вина.
- Подрібніть сир Dorblu руками на невеликі шматочки та разом з вершками додайте до мідій, продовжуючи готувати на середньому вогні.
- Додайте до страви подрібнену петрушку та цедру лимона, готуйте ще декілька хвилин, і готово!
Смакувати найкраще з грінками одразу після приготування.
«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu
Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.
Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.
Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.
Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.